Rychlý kontakt: +420 777 062 682

 
 

Přihlášení uživatele

Prodej vína

Chateau Grézán " Les Schistes Dorés " - Faugéres AOP, Červené francouzské víno

Chateau Grézán
 

Vinařství: Chateau Grézán
Země: Francie
Oblast: Languedoc-Roussillion
Odrůda: Syrah/Mourvedre
Typ: Červené suché
Zraní na sudu: ano
Archivace: 3-10
Ocenění:

Vinařství Chateau Grézán a Cros-Pujol family hospodaří k dnešnímu dni na 110 hektarech vinic. Vinice, kterým dominuje břidlicový podklad, se nacházejí 20 km severně od Beziéres.

Oblast Faugéres v regionu Languedocu kombinuje právě půdu bohatou na břidlici a minerály společně jihofrancouzským podnebím a vytváří tím jedinečnou oblast pro kvalitní vína. Břidlice má dvě unikátní vlastnosti. Ta první je, že dokáže zadržovat vodu a ta druhá je uchovávat teplo a v noci, kdy je chladněji, jej postupně uvolňovat. Tyto vlastnosti samozřejmě blahodárně působí na dozrávání vinné révy.

Ruční sklizeň je jen začátek výroby tohoto úžasného skvostu. Třídění hroznů přímo na keři, následuje ruční třídění přímo ve sklepě, zrání v novém sudu z francouzského dubu.... to jsou všechno atributy tohoto vína. Zrání na sudu probíhá po dobu 12 měsíců a roční produkce činí pouhých 15.000 lahví

Krásná, karmínově červená barva. Aroma černého ovoce, koření, vanilky, čokolády i karamelu, doteky švestek a máty, rozlišíme také sladké dřevo a půdní tóny. Dlouhé patro s dominancí likéru z černého rybízu, podtrhuje bohatost, pevné taniny, v závěru cítíme dotek čerstvě upečeného chleba.

Dekantace nutná!!!

Ideální s líčky na víně, srnčím masem na smetaně a hovězím steakem.

Dostupnost: momentálně nedostupné
Cena s DPH: 655 Kč

ks

 

Zpět

 
 
Bílé víno
Červené víno
Růžové víno
Sekt
Šampaňské
Dárkové poukazy
Doplňky k vínu

Zrušit filtr

Typ

Země

Cena

 

 
 

Copyright © 2014 Perfekt-Vino.cz

Someliérství | Druhy vín (tuzemské) | Druhy vín (zahraniční)

 

Vyhledat

KOŠÍK obsahuje celkem 0 ks za 0 Kč