Bardolino Riva d'oro DOC - italské červené suché víno
Corvina, Rondinella, Molinara, Negrara
Tradiční lehké červené víno z oblasti Lago di Garda z vinařství Riva d'oro
Kategorie: | Veneto |
---|---|
Alkohol: | 12% |
Roční produkce tohoto vína je 60.000 lahví. Sklizeň probíhá zhruba uprostřed září. Fermentace po jemném lisování hroznů 4-6 dní v tancích z ušlechtilé oceli při kontrolované teplotě 18-20 °C. Na závěr probíhá jablečno-mléčné kvašení a následné zrání 4 měsíce opět v tancích z ušlechtilé oceli. Středně intenzivní barva, vůně červeného ovoce s lehkým náznakem zralosti, o to však větší intenzita divokosti s dotekem cherry bonbonu. V chuti lehké, hladké s dotekem hořké čokolády a kouřovosti. Skvělé k těstovinám a bílému a vepřovému masu.
Italská vína z oblasti Veneto
Historie vína v regionu Veneto, začíná ve velmi dávných dobách. Nejstarší důkaz o výrobě vína v oblasti Veneto, sahá do sedmého století před naším letopočtem. Oblast se rozprostírá od úpatí Alp a Dolomit na severu, na západě od Lombardie od nejznámějšího jezera Lago di Garda až k moři. Vinice spadají do provincií Belluno, Padova, Rovigo, Treviso, Benátky, Verona a Vicenza. Rozličnost vín této oblasti se odráží v rozmanitosti prostředí a klimatických podmínek, kde se prolínají nížiny, pláně podhůří a horské oblasti bohatě protkané sítí řek a jezer. Nejznámější vína této oblasti jsou Valpolicella, Bardolino, Soave, Gambellara, Breganze, Pinot Grigio, Bianco di Custoza a mnoho dalších.
Bardolino je jedním z prvních italských vín. Vyrábí se v patnácti sklepích v provincii Verona v kopcovité oblasti na jihovýchodní straně jezera Lago di garda. Mírné klima, s mírnými zimami a zároveň i mírným létem, je klíčovým faktorem lahodnosti vína. Víno je rubínové ne příliš temné barvy s nádechem fialové. Vůně vína je ovocná s chutí malin, jahod, třešní a rybízu s kořeněnými tóny hřebíčku, skořice a černého pepře. Bardolino je všestranné víno plné chuti, které lze kombinovat s různými druhy jídel od těstovin, zeleninových salátů, ryb, až po šunku, bílé maso a sýry.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.