Nero d´Avola Forreiro Andrero - italské červené suché víno

100% Nero d´Avola

Velmi typické a kvalitní víno ze Sicílie. Pravděpodobně nejznámější sicilské víno z odrůdy Nero d´Avola.

 

Skladem
Kód: 247
Značka: Andrero
236 Kč
Kategorie: Sicilia
Alkohol: 14%
andrero nero dAvola forriero
Tip
Dárek zdarma
Dárek zdarma
při nákupu nad 3.000 Kč
Věrnostní program
Věrnostní program
sleva 6% přihlášeným zákazníkům
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při nákupu nad 2.500 Kč
Garance doručení
Garance doručení
nepoškozeného zboží

Roční produkce dosahuje přibližně 70.000 lahví a pěstuje se v oblasti Mazara del Vallo, provincie Trapani. Sklizeň probíhá počátkem září, víno následně fermentuje po dobu 10 dnů v tancích z ušlechtilé oceli při kontrolované teplotě 26-28°C. Poté,co proběhne u vína jablečno-mléčná fermentace, víno následně dozrává v dřevěných sudech zhruba 8 měsíců.

Jeho barva je intenzivně červená s fialovými záblesky. Ve vůni lze nalézt třešně, ostružiny, vanilku, skořici, mátu, konzervované ovoce, džem a tabák. Plná, příjemná a dobře vyvážená chuť s dlouhým, hebkým a lehce nasládlým závěrem po zralém ovoci lehce podpořená dotekem kouře a tabáku. Nejlépe se hodí k pikantním těstovinám, červenému masu a zralým sýrům.

Něco málo o hroznu jménem Nero d´Avola

Jedná se o nejdůležitější červenou odrůdu na Sicíli a jednu z nejdůležitějších červených italských odrůd vůbec.Jméno Avola pochází z jihu Sicílie,kde se nachází stejnojmené město a je to víno,které je srovnáváno svým projevem s odrůdou Shiraz  pěstovanou v oblastích Nového světa a to díky jemným tříslovinám, švestkovému a pepřovému projevu v chuti.

Tato odrůda byla vyšlechtěna před několika staletími a bývá nazývána také: " Calabrese" Dnes se vyskytuje taktéž ve vinařských regionech Nového světa - Kalifornie ,Austrálie, JAR a dále na Maltě a v Turecku.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu