Toscana
Toskánsko je jedním z nejvýznamnějších vinařských regionů Itálie a je známé hlavně pro svá červená vína vyráběná z odrůdy Sangiovese. Toskánská vína mají často vyšší kyselinku, pevné třísloviny a široké spektrum chutí od červeného ovoce až po zemité a kořenité tóny. Mezi nejznámější vína z tohoto regionu patří Chianti, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano a prestižní Super Tuscans. Červená vína z Toskánska, zvláště ta založena na Sangiovese, mají vyšší kyselinku a třísloviny, což je činí ideálními k pokrmům s vyšším obsahem tuku nebo kyseliny (rajčatové omáčky). Vína z toskánska mají vysoký potenciál ke zrání a mohou být vyjímečným zážitkem při slavnostních příležitostech.
70%Sangiovese, 25%Montepulciano, 5%Cabernet Sauvignon Produkce činí 10.000 lahví ročně. 10měsíců na barrikových sudech. Základní víno z...
100% Sangiovese Takzvané malé Brunello. Nekompromisní Sangiovese kombinující v sobě robustnost a eleganci. Wine Enthuasiant 89/100